Business Internaţional

Risc de atac de cord şi accident vascular cerebral în cazul utilizării îndelungate a unuia dintre cele mai folosite medicamente în ţara noastră

Risc de atac de cord şi accident vascular cerebral în...

Autor: Dorin Oancea

25.02.2022, 22:44 198499

Un studiu sugerează că în cazul persoanelor cu tensiune arterială ridicată care iau paracetamol pe bază de prescripţie medicală ar putea creşte riscul de atac de cord şi accident vascular cerebral, scrie BBC.

Medicii ar trebui să se gândească la riscurile şi beneficiile pacienţilor care iau acest medicament timp de mai multe luni, spun cercetătorii de la Universitatea din Edinburgh.

Aceştia subliniază că administrarea analgezicului pentru dureri de cap şi febră este sigură.

Alţi experţi spun că este nevoie de cercetări pe mai multe persoane, pe o perioadă mai lungă de timp, pentru a confirma rezultatele.

Paracetamolul este utilizat pe scară largă în întreaga lume ca remediu pe termen scurt pentru dureri, dar este prescris, de asemenea, pentru a gestiona durerea cronică, în ciuda faptului că există puţine dovezi privind beneficiile sale pe termen lung.

Studiul a urmărit 110 voluntari, dintre care două treimi luau medicamente pentru tensiune arterială ridicată, sau hipertensiune arterială.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO