Business Internaţional

Riscul recesiunii reapare: Preţurile locuinţelor din Marea Britanie au început din nou să scadă. „Problemele de pe piaţa imobiliară vor continua să se accentueze”

Riscul recesiunii reapare: Preţurile locuinţelor din...

Autor: Valeriu Dănilă

02.06.2023, 12:52 231

Piaţa imobiliară din Marea Britanie este din nou în scădere, economiştii prefigurând că acest trend va continua pe măsură ce creşterea ratelor reduce bugetele consumatorilor, scrie Bloomberg.

Datele arată că preţurile locuinţelor au scăzut luna trecută, în timp ce aprobările pentru creditele ipotecare s-au diminuat semnificativ în aprilie. În acest timp, fostul secretar al Trezoreriei SUA, Larry Summers, a avertizat că Marea Britanie se îndreaptă spre recesiune.

„Problemele de pe piaţa imobiliară vor continua să se accentueze”, a declarat Robert Gardner, economist şef la Nationwide Building Society, după ce compania a raportat o scădere cu 0,1% a valorii proprietăţilor în mai. Preţurile locuinţelor sunt acum cu 4% sub vârful de anul trecut.

Totodată, Banca centrală a Angliei a arătat recent că băncile au autorizat 48.690 de împrumuturi pentru locuinţe în aprilie, cu 6% mai puţine decât în martie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO