Business Internaţional

Ritmul reluării activităţilor economice pare să încetinească în SUA

Ritmul reluării activităţilor economice pare să...

Autor: Mihai Draghici

04.12.2020, 23:07 182

Ritmul reluării activităţilor economice pare să încetinească în Statele Unite, numărul noilor locuri de muncă fiind sub aşteptări, în contextul în care cazurile de coronavirus sunt în creştere.

Departamentul Muncii de la Washington a anunţat vineri că în luna noiembrie au fost create 245.000 de locuri de muncă, însă experţii estimau că vor apărea 400.000 de locuri de muncă, potrivit publicaţiei The Hill.

Rata şomajului a scăzut, fiind la nivelul de 6,7%, dar Statele Unite se confruntă cu un declin al ratei ocupaţionale, ceea ce poate crea o imagine nerealistă asupra situaţiei şomajului.

Statele Unite au pierdut 21 de milioane de locuri de muncă din cauza crizei economice generată de restricţiile antiepidemice. Până acum, au fost recuperate 11,6 milioane de locuri de muncă.

"Legea pentru stimularea redresării a fost un program esenţial pentru economie în prima etapă a pandemiei, dar evaluările economice retrograde nu pot descrie exact actuala stare a relansării economice. Ne temem că următoarele câteva luni se vor dovedi dificile pentru economie, cu riscuri de scădere a cifrelor, generate de expirarea indemnizaţiilor de şomaj pentru milioane de americani şi a măsurilor de suspendare a ordinelor de recuperare a creanţelor", explică Gregory Daco, analist la Institutul Oxford Economics.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO