Business Internaţional

Rivalul chinez al Starbucks a intrat în faliment în Statele Unite, după ce în China s-a descoperit anul trecut o fraudă generalizată

Rivalul chinez al Starbucks a intrat în faliment în...

Autor: Paul Catargiu

05.02.2021, 17:03 339

Luckin Coffee, lanţul chinez de cafenele ce era considerat de mulţi ca fiind principalul rival al Starbucks, a falimentat în Statele Unite la nu mai puţin de un an de la recunoaşterea rapoartelor false ce arătau vânzări de sute de milioane de dolari, scrie Financial Times.

Luckin, ce a fost listată pe Wall Street în 2019, a fost scoasă de pe platforma Nasdaq după publicarea scandalului, iar Comisia de Securitate şi Schimb Valutar a Statelor Unite a amendat compania chineză cu 180 de milioane de dolari după ce a descoperit că firma a modificat extrasurile de cont şi a creat baze de date false pentru a umfla profiturile.

Însă, directorii Lukin văd falimentul ca un lucru bun, acesta putând opri sumedenia de procese în care compania a fost implicată în Statele Unite, lucru ce va permite restructurarea lanţului de cafenele.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO