Business Internaţional

Robinhood, platforma de tranzacţionare cu comisioane zero, a fost evaluată la 11,2 miliarde de dolari în urma ultimei runde de finanţare

Robinhood, platforma de tranzacţionare cu comisioane...

Autor: Eduard Ivanovici

18.08.2020, 15:41 1162

Platforma de tranzacţionare cu comisioane zero Robinhood este evaluată în prezent la 11,2 miliarde de dolari după ce a trecut printr-o rundă de finanţare de 200 de milioane de dolari, conform The New York Post.

Compania cu sediul în Silicon Valley susţine că plănuieşte să „democratizeze finanţele”, reuşind să prindă repede popularitate, în special în rândul investitorilor tineri. Platforma a înregistrat în 2020 aproximativ 3 milioane de utilizatori noi, numărul total ajungând astfel la aproximativ 13 milioane.

Cu noua evaluare, Robinhood valorează mai mult decât unele dintre cele mai mari nume listate la bursa de la New York, precum Under Armour, CBOE Global Markets şi MGM.

Robinhood a luat naştere în 2013 prin iniţiativa unor tineri din New York, Vladimir Tenev şi Baiju Bhatt – foşti studenţi la Stanford din California. Aplicaţia a devenit populară întrucât nu percepe comision pentru tranzacţiile pe care le fac clienţii, nefiind nevoie de o sumă minimă, fapt ce atrage generaţia Millenials, care tinde să investească sume mici.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO