Business Internaţional

Americanii preferă să ia banii decât să stea ani de zile prin procese: Gigantul McKinsey a fost de acord să plătească 500 mil. dolari în scalul opioidelor, pentru că a contribuit la cea mai gravă criză farmaceutică din istorie

Americanii preferă să ia banii decât să stea ani de...

Autor: Alex Ciutacu

04.02.2021, 12:17 649

Compania de consultanţă McKinsey & Co. a ajuns la o înţelegere cu mai multe state americane, în urma căreia va plăti suma totală de 550 de milioane de dolari pentru rolul pe care l-a jucat în criza opioidelor atunci când a oferit consultanţă de marketing unor producători precum Purdue Pharma sau Johnson & Johnson, potrivit Bloomberg.

Firma din New York va plăti circa 80% din această înţelegere imediat pentru a ajuta programele de tratament şi a spori bugetele poliţiei în lupta cu epidemia de opioide.

Restul va fi plătit de companie pe o perioadă de patru ani. Peste 45 de state americane au semnat înţelegerea.

Firma de consultanţă a sugerat producătorilor farmaceutici moduri în care să accelereze vânzările de OxyContin produs de Purdue, într-un moment în care piaţa legală pentru opioide se diminua din cauza unui val de publicitate negatică, conform procurorului general din New York.

Conform surselor Bloomberg, McKinsey nu va recunoaşte aceste greşeli, ca parte din înţelegere.

McKinsey este a 35-a cea mai mare companie privată din SUA, cu venituri de 10,5 miliarde de dolari în 2019, potrivit Forbes.

Compania are birouri în peste 130 de oraşe şi 65 de ţări.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO