Business Internaţional

România a obţinut o medalie de argint şi una de bronz la Cupa Mondială de canotaj

România a obţinut o medalie de argint şi una de bronz...

Autor: Octavian Vasilescu

24.06.2018, 17:41 71

Canotajul românesc a încheiat participarea la cea de a doua Cupă Mondială a sezonului, desfăşurată la Linz (Austria), cu două medalii.

Cea mai bună evoluţie a avut-o tânărul echipaj masculin de 4 rame. Mihăiţă Ţigănescu, Cosmin Pascari, Ştefan Berariu şi Ciprian Huc au cucerit medalia de argint într-o finală foarte puternică, câştigată de echipajul australian (Hicks, Turrin, Hargreaves, Hill), campion mondial en titre. România a avut cel mai tânăr echipaj la start: Ţigănescu şi Pascari au 20 de ani, în timp de Berariu şi Huc au numai 19. Cvartetul tricolor a parcurs cei 2000 de metri ai finalei în 5:53,760, la trei secunde în spatele câştigătorilor. Pe locul 3 a sosit Germania.

La feminin, Gianina Elena Beleagă şi Ionela Livia Cozmiuc au cucerit bronzul la dublu vâsle categorie uşoară. Cele două campioane mondiale en titre au fost depăşite de echipajele Italiei (Rodini, Cesarini) şi Olandei (Keijser, Paulis). Româncele nu au avut un start reuşit (locul 5 după primii 500 de. metri) şi nu au putut să mai recupereze.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO