Business Internaţional

România, pe locul 27 într-un top al ţărilor în funcţie de atractivitatea pentru expaţi

România, pe locul 27 într-un top al ţărilor în...

Autor: Marius Oncu

26.08.2015, 21:38 377

Doar două state europene au intrat în primele zece, Malta pe locul al treilea şi Luxemburg pe cinci. Cea mai atractivă ţară pentru expaţi este Ecuador, urmată de Mexic, Malta, Singapore, Luxembug, Noua Zeelandă, Thailanda, Panama, Canada şi Australia.

Dintre ţările europene, înaintea României se situează Austria (11), Elveţia (14), Polonia (15), Germania (16), Portugalia (20), Cehia (22) şi Olanda (25). România este precedată de Hong Kong (26) şi urmată de Japonia (28), Ungaria (29) şi Spania (30).

Ţări dezvoltate din Europa, precum Franţa (47) şi Italia (58), se află în a doua parte a topului, care clasifică 64 dintre ţările din care au fost primite răspunsuri.

Pe ultimele locuri, expaţii au plasat Arabia Saudită (61), Nigeria (62), Grecia (63) şi Kuweit (64).

România este foarte atractivă pentru expaţii cu venituri mai reduse, categorie unde a reuşit chiar să intre în top zece, pe locul al optulea. În rândul acestora sunt incluşi expaţii care obţin venituri, împreună cu familia, mai mici sau egale cu 25.000 de dolari pe an.

Destinaţia preferată a expaţilor cu buget redus este Grecia, arată sondajul realizat de InterNations, urmată de Ecuador, Cehia, Portugalia, Cipru, Argentina, România, Costa Rica şi Spania.

Totodată, românii sunt printre cei mai primitori cu expaţii. România se situează pe locul 13 în funcţie de acest criteriu, după Argentina şi înaintea Noii Zeelande.

La sondaj au participat 14.000 de expaţi, din 195 de ţări. Aceştia au acordat calificative de la unu (foarte rău) la şapte (foarte bine) pentru diferite aspecte ale vieţii în străinătate, printre care calitatea vieţii în ţara respectivă, cât de uşoară este adaptarea, viaţa de familie sau finanţe personale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO