Business Internaţional

România se înarmează: Mihai Fifor, ministrul Apărării, a spus în SUA că România vrea achiziţionarea unui sistem de rachete pentru litoralul Mării Negre

România se înarmează: Mihai Fifor, ministrul...

Autor: Mihai Draghici

28.09.2018, 17:45 554

România intenţionează să achiziţioneze un sistem de rachete pentru protejarea coastelor Mării Negre, licitaţia urmând să fie lansată luni, a declarat ministrul român al Apărării, Mihai Fifor, cu ocazia vizitei în Statele Unite, informează Politico.com.

România intenţionează să lanseze luni procedurile de licitaţie pentru achiziţionarea unui nou sistem mobil de apărare a coastelor Mării Negre, transmite prin Twitter jurnalistul Gregory Hellman, de la Morning Defense şi Politico.com.

România are obiectivul "de a avea această nouă capabilitate militară pe coastele Mării Negre, doar încă o măsură pentru crearea mijloacelor de descurajare", a declarat Mihai Fifor după întrevederea pe care a avut-o la Washington cu secretarul american al Apărării, James Mattis, conform Politico.com.

Bateriile ar putea fi instalate şi la bordul corvetelor pe care România intenţionează să le achiziţioneze, precizează sursa citată.

Boeing se numără printre principalele companii care ar putea obţine contractul estimat la peste 150 de milioane de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO