Business Internaţional

Rusia a decis expulzarea a cinci diplomaţi moldoveni. Igor Dodon, preşedintele Republicii Moldova, denunţă "iresponsabilitatea" Chişinăului

Rusia a decis expulzarea a cinci diplomaţi moldoveni....

Autor: Mihai Draghici

31.05.2017, 18:47 167

Igor Dodon, preşedintele Republicii Moldova, a denunţat decizia "iresponsabilă" a Guvernului prooccidental de la Chişinău de a expulza cinci diplomaţi ruşi.

"De-a lungul istoriei de 25 de ani a relaţiilor dintre R.Moldova şi Rusia, nu ne-am mai aflat atât de aproape de prăpastie cum suntem acum. Acesta este rezultatul deciziilor iresponsabile ale Guvernului moldovean şi ale majorităţii parlamentare, luate nu în interesul cetăţenilor, ci aliniate intereselor geopolitice ale occidentalilor", a declarat Igor Dodon pentru agenţia Tass.

Politicianul prorus, aflat în prezent în vizită în Sankt-Petersburg, a declarat că va discuta cu oficiali ruşi despre criza bilaterală. "Sper că nu vor urma alte măsuri economice şi sociale din partea Rusiei. Dar acest lucru va depinde în primul rând de Chişinău", a transmis Dodon pe o reţea de socializare online.

Guvernul Republicii Moldova a anunţat, luni seară, expulzarea a cinci diplomaţi ruşi, decizia fiind criticată dur de preşedintele Igor Dodon, un politician prorus. Cinci diplomaţi ruşi au fost declaraţi personae non gratae şi au primit ordine de părăsire a Republicii Moldova. Preşedintele Igor Dodon şi-a exprimat nemulţumirea. "Guvernul a comis un gest revoltător în raport cu partenerul nostru strategic Federaţia Rusă. (...) Mă declar profund indignat de această ostilitate afişată a diplomaţiei moldovene şi o condamn în mod categoric", a declarat Igor Dodon.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO