Business Internaţional

Rusia a informat Consiliul Europei că a suspendat plăţile aferente anului 2017

Rusia a informat Consiliul Europei că a suspendat...

Autor: Andrei Ionascu

30.06.2017, 19:51 3302

"Ministrul l-a informat pe secretarul general în legătură cu decizia Rusiei de a suspenda plăţile către Consiliul Europei, până când drepturile delegaţiei Rusiei în adunarea parlamentară a Consiliului Europei vor fi respectate din nou", se arată într-un comunicat al ministerului rus de Externe.

Serghei Lavrov şi Thorbjorn Jagland au mai discutat şi despre participarea Rusiei în activităţile Consiliului Europei, inclusiv în privinţa ratificării Convenţiei Consiliului Europei despre căutarea şi confiscarea produselor obţinute prin criminalitate şi finanţarea terorismului, precum şi a Convenţiei privind o abordare integrată în materie de siguranţă, securitate şi servicii la meciurile de fotbal şi alte evenimente sportive.

"Facem apel la statele membre responsabile din Consiliul Europei să facă tot ce le stă în putinţă pentru a depăşi cât mai curând criza, cu scopul de a obţine o mai mare unitate între statele membre şi pentru apărarea şi îndeplinirea idealurilor şi principiilor comune, care contribuie la progresul lor economic şi social, aşa cum se prevede în articolul 1 din Carta Consiliului Europei", potrivit diplomaţiei de la Moscova.

Rusia susţine că "într-o încercare de pedepsire a ţării pentru exprimarea liberă a voinţei locuitorilor peninsulei Crimeea în favoarea integrării Crimeei în Federaţia Rusă, statele membre ale Consiliului Europei au restricţionat puterile delegaţiei Rusiei în perioada 2014-2015, făcând imposibilă participarea la lucrările Consiliului".

Ministerul rus al Afacerilor Externe precizează că Moscova va continua să lucreze în cadrul Consiliului Europei, deşi "situaţia s-a degradat considerabil, iar o campanie agresivă a fost lansată pentru a persecuta parlamentarii dispuşi să normalizeze cât mai curând interacţiunea cu Rusia".

Consiliul Europei este cea mai mare organizaţie în materie de drepturi ale omului de pe continent. Aceasta include 47 de state membre, dintre care 28 sunt state membre ale Uniunii Europene. Toate statele membre ale Consiliului Europei au aderat la Convenţia Europeană a Drepturilor Omului, un tratat conceput pentru a proteja drepturile omului, democraţia şi statul de drept.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO