Business Internaţional

Rusia a instalat cele mai noi sisteme de apărare antiaeriană „în poziţie de luptă” în apropiere de frontiera cu ţările baltice

Rusia a instalat cele mai noi sisteme de apărare...

Autor: Mihai Draghici

12.03.2019, 17:07 187

Rusia a instalat sisteme antiaeriene S-400 în zona oraşului Sankt-Petersburg, în apropiere de frontiera cu ţările baltice, membre ale Alianţei Nord-Atlantice, a anunţat marţi Ministerul Apărării de la Moscova, citat de agenţia Interfax şi de cotidianul Le Figaro.

"Cele mai moderne sisteme de apărare antiaeriană S-400 au fost plasate în poziţie de luptă în regiunea Leningrad (în care se află oraşul Sankt-Petersburg), pentru a proteja obiective militare, administrative şi civile", anunţă Comandamentul militar vestic din Ministerul rus al Apărării.

Un oficial militar din Sankt-Petersburg a declarat pentru Agenţia France-Presse că sistemele antiaeriene S-400 le înlocuiesc pe cele de tip S-300.

Conform agenţiei Interfax, sisteme antiaeriene şi antibalistice S-400, care au rază de acţiune de circa 400 de kilometri, urmează să fie instalate peste câteva zile şi în Kaliningrad.

Rusia a vândut sisteme antiaeriene S-400 Indiei, dar şi Turciei, care este membră NATO, atrăgând critici din partea Occidentului.

Relaţiile Rusiei cu Occidentul sunt tensionate în principal din cauza crizelor din Ucraina şi Siria.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO