Business Internaţional

Rusia a lansat producţia sistemelor antiaeriene S-400 care urmează să fie livrate în India

Rusia a lansat producţia sistemelor antiaeriene S-400...

Autor: Teodora Marinescu, Mediafax

18.11.2019, 17:09 118

Rusia a lansat producţia sistemelor antiaeriene S-400 pentru India, care urmează să fie livrate până în 2025, a informat luni directorul general al companiei Rostec, Serghei Chemezov, relatează site-ul agenţiei Tass.

"Plata în avans a fost făcută deja. Nu vreau să specific exact suma, însă este o plată în avans. Am lansat producţia şi totul este în lucru, urmând să fie implementat aşa cum am stabilit. Contractul va fi îndeplinit până în 2025", a declarat Chemezov.

New Delhi a anunţat că urmează să achiziţioneze sisteme S-400 tocmai în 2015.Contractul de 5,43 de miliarde de dolari pentru S-400 a fost semnat în timpul vizitei oficiale pe care preşedintele rus Vladimir Putin a efectuat-o în India anul trecut.

Contractul pentru livrarea şi localizarea producţiei elicopterelor Kamov Ka-226T pentru Ministerul indian al Apărării ar putea fi semnat în următoarele şase luni, a informat directorul general al Rosoboronexport , Alexander Mikheiev.

Potrivit acestuia, "producţia acestor elicoptere a început deja", iar termenii sunt formaţi pe baza procedurilor adoptate de Ministerul indian al Apărării.

În 2015, Rusia şi India au semnat un acord interguvernamental pentru livrarea elicopterelor Ka-226T către India şi localizarea producţiei pe teritoriul său. Documentul include livrarea a 60 de elicoptere şi producerea a altor 140 de aeronave în India.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO