Business Internaţional

Rusia a prelungit cu câţiva ani permisul de rezidenţă al lui Edward Snowden

Rusia a prelungit cu câţiva ani permisul de rezidenţă...

Autor: Mircea Olteanu

18.01.2017, 11:22 91

"Dreptul de rezidenţă în Rusia al lui Snowden a fost prelungit cu câţiva ani", a transmis Zakharova printr-un mesaj postat pe Facebook.

Snowden, un fost consultant al Agenţiei Naţionale de Securitate (NSA), este căutat de autorităţile americane după ce a dezvăluit mai multe documente clasificate cu privire la activităţiile de spionaj efectuate de agenţiile de informaţii din SUA. Trăieşte în exil în Rusia din anul 2013.

Decizia autorităţilor ruse a fost anunţată la doar câteva ore după ce preşedintele în funcţie Barack Obama a comutat pedeapsa soldatului Chelsea Manning, condamnat la 35 de ani de închisoare pentru furnizarea de documente secrete către WikiLeaks, urmând să fie eliberat pe 17 mai 2017.

Manning, care la momentul săvârşirii faptelor era bărbat, a declarat că a fost diagnosticat în 2013 cu disforie de gen şi un judecător din Kansas i-a aprobat fostului analist de informaţii al armatei cererea de a-şi schimba numele în Chelsea Elizabeth Manning.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO