Business Internaţional

Rusia anunţă sancţiuni împotriva liderilor Uniunii Europene şi a majorităţii membrilor Parlamentului European

Rusia anunţă sancţiuni împotriva liderilor Uniunii...

Autor: Mihai Draghici

31.03.2022, 19:05 1168

Rusia a anunţat, joi după-amiază, sancţiuni împotriva liderilor Uniunii Europene şi a celor mai mulţi dintre membrii Parlamentului European, ca ripostă la măsurile similare dispuse de instituţiile de la Bruxelles şi de statele membre contra unor oficiali ruşi în contextul invaziei din Ucraina.

"Restricţiile li se aplică liderilor de rang înalt ai Uniunii Europene, inclusiv unui anumit număr de comisari europeni, şefilor structurilor militare europene şi vastei majorităţi a membrilor Parlamentului European, cei care promovează politici antiruse", a comunicat Ministerul de Externe de la Moscova, potrivit cotidianului Le Monde. Sancţiunile constau în interdicţii de călătorie pe teritoriul Rusiei şi în restricţii privind deţinerea de active în entităţi ruse.

"Este vorba de o reacţie la sancţiunile masive impuse unilateral de Uniunea Europeană. (...) Pe lista sancţiunilor sunt incluşi oficiali de rang înalt, inclusiv reprezentanţi ai guvernelor şi parlamentelor din anumite state membre UE, precum şi alte persoane publice, inclusiv angajaţi din companii media responsabili de promovarea sancţiunilor antiruse", subliniază Ministerul rus de Externe, citat de agenţia Interfax.

Uniunea Europeană, Alianţa Nord-Atlantică şi Grupul naţiunilor puternic industrailizate (G7) au impus Rusiei sancţiuni masive din cauza invaziei militare din Ucraina.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO