Business Internaţional

Rusia avertizează: înlocuirea petrolului rusesc în Europa ar dura mai mult de un an. Interzicerea importurilor de petrol rusesc ar duce la consecinţe catastrofice şi ar împinge preţul la peste 300 de dolari pe baril

Rusia avertizează: înlocuirea petrolului rusesc în...

Autor: Alex Ciutacu

07.03.2022, 22:40 1684

Liderii Occidentali, precum premierul britanic Boris Johnson, cer Europei să-şi reducă dependenţa faţă de petrolul rusesc, însă liderii ruşi avertizează că o astfel de mutare ar putea împinge preţul petrolului la peste 300 de dolari per baril, potrivit BBC.

Atât SUA, cât şi Marea Britanie îi cer Europei să reducă importurile ruseşti din sectorul energetic. Ca răspuns, vicepremierul rus Alexander Novak a avertizat că înlocuirea petrolului rusesc în Europa ar dura mai mult de un an.

Novak a subliniat că interzicerea importurilor de petrol rusesc ar duce la „consecinţe catastrofice” pentru pieţele globale şi ar putea împinge preţul petrolului la peste 300 de dolari per baril.

Pentru comparaţie, o astfel de evoluţie ar însemna mai mult de o dublare a preţurilor. După ce a atins un nivel record de 139,13 dolari per baril luni dimineaţă, preţul petrolului Brent a scăzut uşor până la 125 de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO