Business Internaţional

Rusia continuă să atace civili ucraineni

Rusia continuă să atace civili ucraineni

Autor: Andreea Tobias

09.04.2022, 11:08 75

Rusia continuă să atace civili ucraineni şi se concentrează asupra Donbas, Mariupol şi Mykolaiv, potrivit serviciilor de informaţii militare britanice. Totodată, Rusia şi-a reorganizat comandamentul operaţiunilor de luptă din Ucraina, instalând un nou general.

În urma retragerii de la Kiev, trupele de la Kremlin şi-au îndreptat atenţia spre est, susţinute de rachete de croazieră lansate de forţele navale ruse, scrie Sky News.

Într-o declaraţie de sâmbătă, Ministerul britanic al Apărării a afirmat: „cu toate acestea, ambiţiile ruseşti de a stabili un coridor terestru între Crimeea şi Donbas continuă să fie zădărnicite de rezistenţa ucraineană".

Între timp, The Guardian anunţă că Rusia şi-a reorganizat comandamentul operaţiunilor de luptă din Ucraina, instalând un nou general cu o vastă experienţă în operaţiunile ruseşti din Siria, potrivit unui oficial occidental.

Astfel, generalul Alexander Dvornikov conduce acum invazia, a declarat sursa respectivă pentru BBC. Comandantul are multă experienţă în operaţiunile ruseşti din Siria, motiv pentru care ruşii ne aşteaptă la îmbunătăţirea controlului general.

Instalarea noului comandant a fost făcută în încercarea de a îmbunătăţi coordonarea între unităţi, deoarece anterior forţele ruseşti au fost organizate şi comandate separat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO