Business Internaţional

Rusia face presiuni să participe la ancheta privind incidentele asupra gazoductelor Nord Stream

Rusia face presiuni să participe la ancheta privind...

Autor: Mihai Draghici

05.10.2022, 14:29 53

Administraţia Vladimir Putin a insistat, miercuri, că Rusia trebuie să participe la investigaţia privind atacurile care au vizat gazoductele ruso-germane Nord Stream 1 şi 2, acuzând Suedia că a iniţiat o anchetă unilaterală.

"Trebuie să existe o anchetă şi, în mod normal, cu participarea Rusiei", a declarat miercuri Serghei Verşinin, adjunct al ministrului rus de Externe, citat de cotidianul Le Figaro.

"Opinia generală este că a fost un act de sabotaj; este necesară o anchetă", a subliniat oficialul rus, precizând că este necesară participarea Rusiei şi Germaniei la orice investigaţie.

Patru fisuri au fost depistate săptămâna trecută la gazoductele Nord Stream 1 şi 2, care fac legătura între Rusia şi Germania prin Marea Baltică.

Suedia şi Danemarca au depistat explozii în zonele în care au fost constatate fisurile, iar statele occidentale suspectează Rusia de comiterea unui act de sabotaj.

În schimb, Rusia a indicat că atacurile ar fi putut fi comise de Statele Unite, în contextul în care Washingtonul s-a opus mulţi ani construirii gazoductului Nord Stream 2.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO