Business Internaţional

Rusia face un salt în cursa pentru vaccin: Putin susţine că ruşii au dezvoltat deja vaccinul anti-Covid-19

Rusia face un salt în cursa pentru vaccin: Putin...

Autor: Alex Ciutacu

11.08.2020, 12:27 7309

Preşedintele rus Vladimir Putin susţine că Rusia a reuşit să dezvolte primul vaccin pentru coronavirus din lume şi a declarat că fiica lui a fost deja vaccinată, conform declaraţiilor publice din presa internaţională.

„Din ce ştiu eu, vaccinul împotriva infectării cu noul coronavirus a fost înregistrat în această dimineaţă, într-o premieră mondială”, a spus preşedintele rus Vladimir Putin, în cadrul unei întâlniri cu membrii guvernului său, citat de agenţia de presă rusească RIA Novosti.

El a mai spus că una dintre fiicele sale a fost deja vaccinată. „În acest sens, ea a participat la experiment”.

La finalul lunii iulie, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat că sunt 26 de vaccinuri aflate în probe clinice la nivel global, inclusiv unul în Rusia, care se afla pe masa Institutului de Cercetare Gamaleya.

Rusia a respins ideea conform căreia cursa pentru vaccin este o cursă a înarmării şi a anunţat că vrea să colaboreze cu alte naţiuni. La nivel global există un anumit scepticism cu privire la eficienţa vaccinului dezvoltat de ruşi.

Înregistrarea vaccinului era aşteptată încă de la începutul lunii, când Mikhail Murashko, ministrul Sănătăţii din Rusia, le-a spus reporterilor că testele clinice au luat sfârşit.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO