Business Internaţional

Rusia îngrijorată de acţiunile Coreei de Nord pentru dezvoltarea programului nuclear. Apel căre ONU

Rusia îngrijorată de acţiunile Coreei de Nord pentru...

Autor: Andrei Ionascu, Mediafax

17.10.2017, 10:22 1277

Valentina Matvienko s-a întâlnit cu preşedintele Adunării Naţionale a Coreei de Sud, Chung Sye-Kyun.

"Denunţăm categoric acţiunile Coreei de Nord privind dezvoltarea programului său de armament nuclear şi testele pe care le desfăşoară şi îndemnăm întreaga comunitate internaţională să respecte cu stricteţe rezoluţiile Consiliului de Securitate al ONU", a spus Matvienko.

Parlamentul de la Moscova a mai transmis că Rusia, ca alţi membri ai Consiliului de Securitate, aplică ultimele rezoluţii adoptate de către ONU.

Valentina Matvienko a mai discutat, luni, şi cu vicepreşedintele Adunării Supreme a Poporului din Coreea de Nord, Ahn Dong Chun, care a transmis că armele nucleare sunt menite pentru a proteja suveranitatea ţării.

"Ei au subliniat încă o dată că posesia armelor nucleare este singura modalitate eficientă de a-şi proteja ţara şi poporul şi singura garanţie a suveranităţii lor. Este un semn al istoriei complicate de 70 de ani privind relaţiile cu SUA", a spus Matvienko.

Situaţia din Peninsula Coreeană s-a deteriorat rapid în ultimele luni, după ce Phenianul a efectuat două teste cu rachete balistice. Ulterior, Consiliul de Securitate al ONU a adoptat două rezoluţii prin care au fost înăsprite sancţiunile internaţionale împotriva Coreei de Nord.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO