Business Internaţional

Rusia „îşi curăţă crimele”. Primarul din Mariupol Vadim Boichenko: Forţele ruseşti transportă cadavre din Mariupol în estul Ucrainei

Rusia „îşi curăţă crimele”. Primarul din...

Autor: Mediafax

21.04.2022, 16:24 1074

Primarul din Mariupol, Vadim Boichenko, a confirmat joi rapoartele potrivit cărora au fost găsite gropi comune în oraşul Mangush din estul ţării, vorbind despre ultima situaţie din Ucraina.

Vorbind prin intermediul unei legături video dintr-o locaţie confidenţială, Vadim Boichenko a declarat că forţele ruseşti „îşi curăţă crimele" în oraşul asediat Mariupol şi ascund cadavrele în gropi comune în oraşul Mangush, în regiunea Doneţk, scrie Sky News.

„Este a doua săptămână consecutivă în care este complet închisă. Nimeni nu are voie să intre. Ei curăţă locul”, a spus el.

„Ei ascund crimele comise de Federaţia Rusă în Mariupol. Potrivit evaluărilor noastre, peste 20.000 de civili au fost ucişi de artileria inamică şi de loviturile cu rachete pe străzile oraşului nostru. Avem, de asemenea, dovezi de la serviciile municipale din oraş, ei au văzut aceste cadavre şi acum vedem cum aceste cadavre dispar”, a spus Boichenko.

Boichenko a declarat că forţele ruseşti făceau tranşee în oraşul din estul oraşului şi aduceau cadavrele în camioane înainte de a le descărca.

„Acestea sunt crime de război şi ele ascund aceste crime de război”, a adăugat el.

Boichenko a mai spus că ceea ce se întâmplă în Mariupol este un „genocid atroce” şi că au existat multe incidente în care locuitorii au fost „torturaţi şi maltrataţi”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO