Business Internaţional

Rusia îşi transferă sistemul de apărare antiaeriană S-400 Triumf la baza Hmeymim din Siria

Rusia îşi transferă sistemul de apărare antiaeriană...

Autor: Ioana Bojan

25.11.2015, 14:39 601

"Sistemul de rachete antiaeriene S-400 va fi adus la baza Hmeymim, la decizia comandantului suprem (preşedintele rus Vladimir Putin)", a declarat Şoigu.

Armata turcă a doborât, marţi dimineaţă, un bombardier rus de tip Su-24M, la frontiera Siriei cu Turcia. Ankara susţine că avionul rus ar fi pătruns în spaţiul aerian turc, însă Moscova respinge acuzaţiile şi afirmă că avionul turc a trecut graniţa în cadrul atacului. Cei doi piloţi ruşi s-au catapultat, dar unul dintre ei a fost împuşcat mortal de insurgenţi de la sol. Un elicopter rus Mi-8 a fost distrus în timpul operaţiunii de căutare a piloţilor, iar un militar rus a fost ucis.

Ministerul rus al Apărării a luat deja o serie de măsuri în replică la distrugerea bombardierului Su-24 în Siria. Crucişătorul lansator de rachete Moskva a fost transferat de Rusia în largul oraşului sirian Latakia, pentru a distruge toate ţintele aeriene posibile.

Autorităţile ruse au anunţat de asemenea că avioane de luptă vor însoţi toate misiunile Moscovei împotriva obiectivelor grupării Stat Islamic din Siria. Înainte ca avionul rus să fie doborât marţi de aviaţia turcă, bombardierele ruse efectuau misiuni fără susţinere aeriană.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO