Business Internaţional

Rusia oferă asistenţă Coreei de Nord, acuză Donald Trump

Rusia oferă asistenţă Coreei de Nord, acuză Donald Trump

Autor: Mihai Draghici, Mediafax

17.01.2018, 22:10 90

Rusia oferă resurse regimului din Coreea de Nord, condus de Kim Jong-Un, încălcând astfel regimul internaţional de sancţiuni, afirmă preşedintele SUA, Donald Trump, avertizând că există riscul unui conflict militar cu Phenianul.

"Rusia nu ne ajută deloc în criza cu regimul din Coreea de Nord", a declarat Donald Trump într-un interviu acordat agenţiei de presă Reuters.

"Cu ceea ce ne ajută China, Rusia ne refuză ajutorul. Cu alte cuvinte, Rusia compensează pentru reducerea ajutorului acordat de China", a subliniat liderul de la Casa Albă.

Donald Trump a lăudat eforturile Chinei de restricţionare a activităţilor de aprovizionare cu petrol şi cărbuni a Coreei de Nord, însă a apreciat că Beijingul ar putea exercita presiuni suplimentare asupra Phenianului.

În decembrie 2017, surse din cadrul serviciilor de informaţii europene au afirmat că nave ruse au furnizat petrol Coreei de Nord. Rusia a respins acuzaţiile.

Donald Trump a exprimat speranţa cu tensiunile cu regimul Kim Jong-Un vor putea fi depăşite "pe cale paşnică", "deşi este foarte posibil să nu se poată acest lucru".

Întrebat dacă Statele Unite analizează posibilitatea unui atac preventiv împotriva Coreei de Nord, din cauza programelor de înarmare balistic şi nuclear, Donald Trump a răspuns: "Jucăm o partidă de pocher foarte, foarte dură şi nu aş vrea să arăt ce cărţi am".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO