Business Internaţional

Rusia rămâne un partener strategic pentru Republica Moldova, susţine vicepremierul de la Chişinău

Rusia rămâne un partener strategic pentru Republica...

Autor: Marian Avram, Mediafax

25.10.2017, 14:24 127

Calmîc, care ocupă şi funcţia de ministru al Economiei, a precizat că relaţiile comerciale dintre Rusia şi Republica Moldova se află pe un drum bun.

”În ultimii trei ani, Rusia a fost al doilea cel mai important partener comercial al Republicii Moldova, iar valoarea comerţului bilateral a ajuns la 768 de milioane de euro în 2016”, a declarat Calmîc, care deţine şi funcţia de copreşedinte al comisiei interguvernamentale Rusia-Republica Moldova.

Calmîc a mai spus că Republica Moldova a avut de suferit după ce Rusia a a introdus noi taxe vamale şi după ce a impus mai multe restricţii asupra produselor moldoveneşti.

”În prima jumătate a anului 2017 exporturile produselor din Republica Moldova către Rusia au crescut cu 20%, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, iar importurile din Rusia au crescut cu 4%”, a continuat vicepremierul Republicii Moldova.

”Numărul companiilor moldoveneşti care exportă vinuri, fructe, carne şi conserve în Rusia a crescut datorită acordurilor încheiate între cei doi preşedinţi, Vladimir Putin şi Igor Dodon", a mai spus Calmîc, adăugând că Rusia rămâne un partener strategic important pentru Chişinău.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO