Business Internaţional

Rusia reacţionează la vizita lui Nancy Pelosi în Taiwan: Este o provocare. Susţinem principiul „o singură Chină”

Rusia reacţionează la vizita lui Nancy Pelosi în...

Autor: Mihai Draghici

02.08.2022, 14:44 77

Administraţia Vladimir Putin a anunţat, marţi, că vizita în Taiwan a lui Nancy Pelosi, preşedintele Camerei Reprezentanţilor din SUA, care pare a fi iminentă, este o "provocare", Moscova subliniind că susţine poziţia Chinei.

Vizita lui Nancy Pelosi în Taiwan este o "provocare" şi are rolul de a exercita presiuni asupra Chinei, a declarat Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, citată de agenţia Reuters.

Rusia susţine principiul "o singură Chină" şi se opune independenţei Taiwanului "sub orice formă", a subliniat Zaharova.

Nancy Pelosi, preşedintele Camerei Reprezentanţilor din SUA, se află în turneu în Asia. Oficialul american a părăsit marţi Malaysia şi se îndreaptă spre Taiwan.

China a avertizat cu o ripostă dură dacă Nancy Pelosi va merge în Taiwan. Statele Unite nu au relaţii diplomatice oficiale cu Taiwanul, iar preşedintele Joseph Biden i-a transmis săptămâna trecută omologului său chinez, Xi Jinping, că Statele Unite respectă în continuare principiul "o singură Chină".

În acelaşi timp, Statele Unite au anunţat angajamentul de a oferi asistenţă militară Taiwanului pentru a contracara o eventuală invazie chineză.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO