Business Internaţional

Rusia reduce livrările de gaze către Europa pentru a face faţă cererii mari de acasă

Rusia reduce livrările de gaze către Europa pentru a face faţă cererii mari de acasă

Autor: Alexandru Matei

01.02.2012, 11:42 496

Gazprom a început să reducă livrările de gaze către Europa pentru a putea face faţă cererii mari de pe piaţa internă, ce a crescut ca urmare a temperaturilor scăzute din ultima perioadă, scrie EU Observer.

Italia a anunţat că volumele au scăzut cu 10%, dar că are îndeajuns de multe rezerve pentru a face faţă situaţiei şi că poate cumpăra cantităţi suplimentare de gaze din Algeria, Olanda şi Norvegia.

"Nu este o criză, nu există probleme cu gazele în Italia", a declarat Marlene Holzener, purtătoare de cuvânt a Comisiei Europene.

Ea a mai adăugat că fluxurile de gaze se află la "valori normale" în ţările europene cu cea mai mare dependenţă de Rusia, precum Ungaria, Polonia şi Slovacia. Ea a mai adăugat că Gazprom este aşteptată să majoreze producţia "în câteva zile".

Temperaturile au scăzut la -30 de grade în Europa de Est în week-end şi sunt aşteptate să rămână la astfel de valori pentru toată săptămâna.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO