Business Internaţional

Rusia şi China fac echipă pentru a construi un sistem de apărare care va „îmbunătăţi în mod radical capacitatea de apărare a chinezilor”

Rusia şi China fac echipă pentru a construi un sistem...

Autor: Lacramioara Ivaz, Mediafax

04.10.2019, 12:27 392

Moscova va sprijini Beijingul în demersul de construcţie a unui sistem de apărare antirachetă ce ar „îmbunătăţi în mod radical capacitatea de apărare a Chinei”, conform declaraţiilor liderului de la Kremlin, Vladimir Putin, citat de site-ul cotidianului The Guardian.

Preşedintele rus a anunţat joi, în cadrul unei conferinţe pe tema afacerilor internaţionale, la Moscova, că va oferi ajutor autorităţilor chineze în dezvoltarea unui sistem de apărare împotriva rachetelor balistice.

La nivel global, doar Statele Unite şi Rusia dispun de un astfel de sistem, care constă într-o serie de radare situate la sol şi de sateliţi spaţiali. Tehnologiile vor permite Beijingului să intercepteze în timp util lansarea rachetelor balistice intercontinentale.

Vladimir Putin apreciază demersul comun al celor două state ca fiind „un lucru foarte serios care va îmbunătăţi în mod radical capacitatea de apărare a Chinei”.

Declaraţia şefului de stat rus semnalează un nou nivel de cooperare în domeniul securităţii între cei doi foşti inamici comunişti, ce au dezvoltat în ultimii ani legături politice şi militare solide. Relaţiile consolidate ale Chinei cu Rusia contrastează cu înrăutăţirea raporturilor dintre Beijing şi Washington, care sunt marcate de un război comercial.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO