Business Internaţional

Rusia şi Ucraina raportează lupte în apropiere de Insula Şerpilor

Rusia şi Ucraina raportează lupte în apropiere de...

Autor: Dorin Oancea

07.05.2022, 21:15 144

Ministerul rus al Apărării a afirmat că forţele sale din zona Insulei Şerpilor, în largul coastelor Ucrainei, au doborât mai multe avioane şi drone ucrainene, conform CNN. 

Într-un briefing la Moscova, purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării, generalul-maior Igor Konaşenkov, a declarat că un bombardier ucrainean Su-24, un avion de luptă Su-27, trei elicoptere Mi-8 cu o unitate de intervenţie şi două drone de atac de fabricaţie turcească au fost doborâte.

"O barcă de asalt amfibie ucraineană Stanislav a fost, de asemenea, distrusă", a spus el.

Ministerul a postat o înregistrare video care pretinde că arată cum apărarea aeriană rusă de pe Insula Şerpilor doboară o dronă.

Anterior, armata ucraineană a raportat, de asemenea, lupte în jurul Insulei Şarpelui, dar nu a comentat cu privire la eventuale pierderi. Ea a publicat imagini filmate cu drone care, potrivit acesteia, arată că forţele sale au distrus o ambarcaţiune rusă de debarcare pe insulă. Ea a spus că două sisteme de rachete antiaeriene au fost, de asemenea, lovite.

Insula Şarpelui este locul unde, la începutul războiului, soldaţii ucraineni au reacţionat sfidător la avertismentele atacatorilor ruşi.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO