Business Internaţional

Rusia stă pe un butoi de pulbere care poate exploda oricând: Mobilizarea ratată a lui Vladimir Putin a dat undă verde unui iureş de scandaluri şi proteste în care de la cei importanţi ofiţeri din armată şi până la simpli executanţi sunt arătaţi cu degetul pentru eşec

Rusia stă pe un butoi de pulbere care poate exploda...

Autor: Iulian Tenchiu

08.10.2022, 20:18 1479

În Daghestan, o regiune rusă săracă din nordul Caucazului, au avut loc proteste masive împotriva mobilizării dictate de Vladimir Putin. Peste tot în Rusia au loc scandaluri pe tema deciziei preşedintelui rus, proteste şi demiteri pe bandă rulantă, scrie Finacial Times.

În Khabarovsk, guvernatorul regiunii l-a demis recent pe ofiţerul care se ocupa de recrutare, după ce jumătate din cei chemaţi la arme au fost trimişi acasă după ce s-a descoperit că au fost selectaţi din greşeală.

Decizia lui Putin de a-şi consolida trupele din Ucraina prin mobilizarea parţială a 300.000 de rezervişti a fost aspru criticată şi urmată de fuga în Kazahstan a aproape 200.000 de bărbaţi care ar fi putut fi trimişi pe front.

La mai puţin o săptămână după ce Putin a anexat oficial patru regiuni ucrainene şi le-a proclamat ca fiind parte din Federaţia Rusă, trupele sale au încasat înfrângeri dureroase şi au ajuns să cedeze teritorii pe care preşedintele jura că le va apăra cu orice preţ.

„Înfrângerile ruşilor la Harkov şi Lyman, combinată cu eşecul Kremlinului de a gestiona mobilizarea parţială în mod eficient schimbă total regulile joculu”, a scris într-un raport Institului pentru Studiul Războiului din Washington.

Pe fondul rapoartelor care semnalau greşeli în privinţa recrutării, Putin a fost nevoit să recunoască greşeala şi să promită că cei mobilizaţi greşit vor fi aduşi acasă.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO