Business Internaţional

Rusia va răspunde cu aceleaşi sancţiuni impuse de Statele Unite

Rusia va răspunde cu aceleaşi sancţiuni impuse de...

Autor: Mihai Draghici

13.12.2014, 14:15 557

Rusia va aplica măsuri simetrice pentru orice noi sancţiuni impuse de Statele Unite în criza ucraineană, avertizează Ministerul rus de Externe, după ce Congresul american a aplicat un proiect contestat de Moscova, relatează AFP.

"Fără niciun dubiu, nu vom putea rămâne fără reacţie la noile sancţiuni", a declarat Serghei Riabkov, adjunctul ministrului rus de Externe.

Congresul american a aprobat vineri seară un proiect care autorizează livrări de armament spre Ucraina şi prevede noi sancţiuni împotriva Rusiei.

Potrivit lui Serghei Riabkov, la baza adoptării proiectului de către Congresul SUA au stat "sentimente antiruse".

"În mod evident, suntem preocupaţi de modul în care aceste sentimente s-au răspândit în Congresul american. Considerăm că adoptarea acestei legi demonstrează sentimente antiruse şi o încercare de a ni se dicta decizii, ceea ce este total inacceptabil", a insistat Riabkov, exprimând speranţa că ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, va discuta această problemă cu secretarul de Stat american, John Kerry.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO