• Leu / EUR4.7558
  • Leu / GBP5.4847
  • Leu / USD4.1758
Business Internaţional

S-a confirmat: Facebook îţi citeşte mesajele şi îţi scanează pozele pe care le trimiţi prin intermediul aplicaţiei Messenger

S-a confirmat: Facebook îţi citeşte mesajele şi îţi scanează pozele pe care le trimiţi prin intermediul aplicaţiei Messenger

Autor: Alex Ciutacu

6 apr 2018

Facebook scanează link-urile şi imaginile pe care şi le trimit utilizatorii, iar de cele mai multe ori analizează şi mesajele din conversaţiile acestora, susţinând că o face pentru a se asigura că aceste tipuri de conţinut se conformează regulilor companiei, potrivit Bloomberg.

Compania a confirmat această practică după ce un interviu cu CEO-ul Mark Zucerberg publicat la începutul săptămânii a ridicat întrebări cu privire la practicile Messenger şi la intimitatea pe care o au utilizatorii atunci când folosesc aplicaţia.

Acesta i-a povestit jurnalistei Ezra Klein despre o conversaţie interceptată în care un grup extremist discuta despre „epurare etnică” în Myanmar.

„În acest caz, sistemele noastre au detectat ce se întâmplă”, a spus Zuckerberg. „Oprim răspândirea acestui tip de mesaj”.

Mai mulţi utilizatori au reacţionat consternaţi în cadrul reţelei sociale Twitter, ridicând întrebări precum: Citeşte Facebook mesaje mai generale? Compania a fost pusă sub lupă în ultimele săptămâni, cu privire la modalitatea în care gestionează datele private ale utilizatorilor. Messenger nu utilizează date din mesajele scanate în scopuri de advertising, susţine compania, însă politicile s-ar putea extinde dincolo de aşteptările utilizatorilor.

Compania a declarat pentru Bloomberg că, în timp ce conversaţiile din cadrul Messenger sunt private, Facebook le scanează şi utilizează acelaşi instrument pentru a preveni abuzurile pe care îl utilizează în general în cadrul reţelei. Toate tipurile de conţinut trebuie să se supună „standardelor comunităţii”. Oamenii pot raporta postări sau mesaje care violează aceste standarde, ceea ce duce la revizuirea de către companie a acestor conţinuturi. În unele cazuri, procedura este realizată de un instrument automatizat.

„De exemplu, pe Messenger, când trimiţi o poză, sistemele noastre automate utilizează tehologia de comparare a fotografiilor pentru a detecta dacă există imagini cu minori exploataţi, iar atunci când trimiţi un link, platforma îl scanează pentru a detecta dacă acesta prezintă riscuri sau viruşi”, a transmis un purtător de cuvânt al companiei. „Facebook a proiectat aceste instrumente automate pentru a opri într-un timp cât mai scurt comportamentul abuziv în cadrul platformei.

 

 

Principalele valute BNR - miercuri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.7558
Diferență: -0,1029
Ieri: 4.7607
Azi: 4.1758
Diferență: -0,4316
Ieri: 4.1939
Azi: 5.4847
Diferență: -1,1926
Ieri: 5.5509
Azi: 4.2011
Diferență: 0,0834
Ieri: 4.1976