Business Internaţional

S-a identificat ca fiind gay, dar este cel mai mare susţinător al lui Donald Trump. Cine este omul care a pus bazele PayPal şi care are o avere estimată la 2,7 mld. dolari

S-a identificat ca fiind gay, dar este cel mai mare...

Autor: Corina Zamfir

20.11.2016, 11:23 288

Deşi s-a identificat ca făcând parte din comunitatea gay în urmă cu nouă ani, Peter Andreas Thiel este unul dintre cei mai înfocaţi susţinători ai republicanului Donald Trump, preşedintele ales al SUA care pledează împotriva căsătoriilor între persoanele de acelaşi sex. Peter Thiel a făcut o donaţie în valoare de 1,25 milioane de dolari pentru a-l susţine pe Donald Trump în campania electorală.

Peter Thiel s-a născut în Frankfurt, Germania, în familia inginerului mecanic Klaus Thiel şi a Susannei Thiel. S-a mutat în Statele Unite ale Americii împreună cu familia la vârsta de un an şi a crescut în Foster City, California. A studiat filosofia secolului XX la Universitatea Stanford. A absolvit în 1989, iar ulterior a studiat şi în cadrul unui program doctoral la Şcoala de Drept Stanford, până în 1992.

În anul 1998 Peter Thiel a fondat sistemul de plăţi online PayPal, care acum are un capital de piaţă estimat la 48,9 miliarde de dolari şi peste 16 mii de angajaţi, împreună cu Max Levchin şi Elon Musk. Scopul fondatorilor companiei a fost să facă mai uşoare tranzacţiile care implicau bani. În celebrul discurs de la lansarea companiei PayPal, Thiel a spus că banii cash reprezintă o modalitate mult prea “învechită” şi “inconvenientă” pentru a fi folosită, scrie Success Story.

Thiel şi-a vândut câţiva ani mai târziu cele 3,7% acţiuni deţinute la PayPal, care valorau în acel moment 55 de milioane de dolari. În anul 2004, omul de afaceri a făcut o investiţie de 500 de mii de dolari în reţeaua socială Facebook, în schimbul unui procent de 10,2% din companie şi s-a alăturat astfel consiliului director, devenind primul investitor străin al Facebook. Thiel a vândut treptat parte din acţiunile pe care le deţinea pentru aproximativ 1 miliard de dolari. Tot în anul 2004, Thiel a contribuit la înfiinţarea companiei Palantir Technologies, companie americană de software specializată pe analizarea datelor.

Cu o avere estimată la 2,7 miliarde de dolari, co-fondatorul PayPal este primul gay care a vorbit deschis la o convenţie republicană. Peter Thiel şi-a susţinut candidatul preferat în faţa mass-mediei, spunând că Donald Trump a fost “înţeles greşit”, scrie Daily Mail.

Omul de afaceri spune că John F Kennedy este preşedintele lui preferat, dar suportul pe care i l-a acordat lui Trump arată faptul că atunci când vine vorba de politicile personale, el poate fi la fel de imprevizibil precum noul preşedinte ales al SUA, acesta fiind poate unul dintre motivele pentru care l-a susţinut.

“Felicitări preşedintelui ales Donald Trump. El are o sarcină foarte dificilă, deoarece a trecut mult timp de când nu ne-am confruntat cu problemele ţării”, declară Thiel pentru Forbes după afişarea rezultatelor alegerilor prezidenţiale din Statele Unite ale Americii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO