Business Internaţional

S&P a retrogradat banca portugheză Millennium bcp cu două trepte

S&P a retrogradat banca portugheză Millennium bcp cu două trepte

Autor: Oncu Marius Gheorghe

28.03.2011, 17:14 61

Agenţia de evaluare financiară Standard & Poor's (S&P) arevizuit în scădere cu două trepte ratingul pentru credite petermen lung al băncii portugheze Millennium bcp, prezentă şi înRomânia, după ce a retrogradat, săptămâna trecută, ratingul suveranal Portugaliei.

Calificativul pentru împrumuturi pe termen lung al Millennium afost scăzut de la "BBB+" la "BBB-", iar cel pentru împrumuturi peperioadă scurtă de la "A-2" la "A-3", potrivit unui comunicat alS&P.

Totodată, agenţia a retrogradat calificativele altor patruinstituţii de credit din Portugalia, respectiv Banco SantanderTotta, Banco Espirito Santo, Banco BPI şi Caixa Geral deDepositos.

Ratingurile Millennium pentru credite pe termen lung şi scurtrămân sub supraveghere cu implicaţii negative.

Millennium Bank, care şi-a început activitatea pe piaţaromânească în octombrie 2007, avea la finele anului trecut peste45.000 de clienţi şi 731 de angajaţi. Millennium România a anunţat,la începutul lunii februarie, că şi-a redus pierderile anul trecutcu 38%, la 99 de milioane lei (24 de milioane euro), în contextulmajorării venitului operaţional concomitent cu reducereacosturilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO