Business Internaţional

S&P a revizuit de la “BBB minus” la “BBB” ratingul Bulgariei, datorită performanţelor sale fiscale

S&P a revizuit de la “BBB minus” la “BBB”...

Autor: Teona Tomoiaga

01.12.2019, 11:04 93

Bulgaria a beneficiat de o îmbunătăţire a creditului de către S&P Global Ratings, care a menţionat performanţele fiscale puternice ale ţării balcanice şi probabilitatea ca acesta va adopta moneda euro, transmite Bloomberg.

Ratingul pentru datoria pe termen lung în valută atribuit Bulgariei a fost ridicat cu o treaptă, de la “BBB minus” la “BBB”, la egalitate cu Ungaria şi Indonezia.

Bulgaria este cotată la cel de-al doilea cel mai scăzut rating de investiţii de către toţi cei trei principali evaluatori de credit.

"Ne aşteptăm ca economia Bulgariei să crească rezistent şi să înregistreze rezultate fiscale puternice. În acelaşi timp, considerăm că ţara şi-a încheiat propriile rezultate în conformitate cu planul său de acţiune pentru aderarea ERM II şi la Uniunea Bancară", a declarat S&P, conform sursei precizate.

Guvernul bulgar a păstrat finaţele ţări stabile întrucât Bulgaria îşi doreşte să adere la ERM II (n. r. mecanismul cursului de schimb), în vederea adoptării monedei Uniunii Europene şi aderării la uniunea bancară a blocului european, până în 2020.

Bugetul Bulgariei, în următoarele 12 luni, va fi echilibrat după un prim deficit înregistrat în acest an. Creşterea Produsului Intern Brut (PIB) a ţării a depăşit 3% pentru al patrulea an consecutiv, prognozele arătând aceeaşi majorare atât în 2019, cât şi în 2020.

S&P prognozează că economia bulgariei se va extinde cu 3,6% anul acesta, ceea ce arată un consum privat puternic datorat ocupării forţei de muncă şi creşterilor salariale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO