Business Internaţional

S&P Global şi IHS Markit se vor uni pentru a crea un colos al informaţiilor şi analizelor financiare

S&P Global şi IHS Markit se vor uni pentru a crea un...

Autor: Bogdan Cojocaru

01.12.2020, 00:00 228

S&P Global, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii de analiză şi informaţie financiară din lume, va cumpăra rivalul IHS Markit pentru aproximativ 39 de miliarde de dolari în acţiuni, o afacere care accelerează valul de consolidări din sectorul de profil, scrie Bloomberg. Agenţia de ştiri atrage atenţia că şi ea are în familie un jucător pe această piaţă, Bloomberg LP. S&P oferă 0,2838 acţiuni pentru fiecare acţiune IHS Markit, reprezentând un câştig de aproximativ 4,7% în raport cu cotaţia de închidere din ultima zi de tranzacţionare a titlurilor IHS Markit de dinainte de anunţ. După realizarea tranzacţiei, acţionarii S&P vor deţine aproximativ 68% din compania nouă, care va fi condusă de directorul executiv al S&P Douglas Peterson.

Acordul uneşte S&P, unul dintre cele mai faimoase nume de pe pieţele financiare, cu un specialist al cercetării care furnizează prognoze majorităţii celor mai mari companii din lume, precum şi evaluări de preţ pentru obligaţiuni şi CDS-uri. Mariajul creează un rival pentru London Stock Exchange Group Plc, care anul trecut a fost de acord să achiziţioneze Refinitiv pentru 27 de miliarde de dolari, în condiţiile în care  firmele financiare sunt blocate într-o cursă a dimensiunilor cât mai mari pentru a satisface cererea crescândă de date şi analize de pe pieţele financiare din ce în ce mai computerizate. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO