Business Internaţional

Samsung riscă să se confrunte cu prima greva din istoria sa: Un sindicat corean cu 10.000 de membrii este nemulţumit de oferta salarială. „Solicităm companiei să-şi trateze lucrătorii în conformitate cu poziţia sa globală”

Samsung riscă să se confrunte cu prima greva din...

Autor: Valeriu Dănilă

24.05.2023, 15:41 156

La sediul central Samsung Electronics din Hwaseong, unde atmosfera este în general una liniştită s-au auzit vuvuzelele sindicaliştilor care cer salarii mai mari, scrie Financial Times.

Sindicatul doreşte o creştere a salariului cu 6%, în timp ce Samsung oferă doar 4%, cifră aproape de rata inflaţiei.

„Solicităm companiei să-şi trateze lucrătorii în conformitate cu poziţia sa globală”, a declarat Son Woo-mok, liderul National Samsung Electronics Union, organizaţie sindicală cu 10.000 de membrii.

Ameninţarea unei greve vine într-un moment sensibil pentru Samsung, care a înregistrat o pierdere record de 3,4 miliarde de dolari în divizia sa de cipuri în primul trimestru. Compania a fost forţată să-şi reducă producţia ca urmare a încetinirii industriei şi a tensiunilor dintre Washington şi Beijing.

„Compania se află acum la o răscruce de drumuri, trecând printr-un proces dificil”, a spus Bae Kyu-shik, expert în relaţii de muncă din Seul. „Având în vedere lipsa de experienţă în relaţiile cu sindicatele, nu le va fi uşor să gestioneze noile provocări venite din partea muncitorilor”

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO