Business Internaţional

Sancţiunile asupra Iranului pun presiune pe preţul petrolului. Pieţele europene sunt în scădere, în timp ce euro se depreciază în faţa dolarului

Sancţiunile asupra Iranului pun presiune pe preţul...

Autor: Răzvan Botea

11.09.2018, 15:26 283

Preţul petrolului a crescut  marţi din cauza sancţiunilor impuse de SUA Iranului, acestea punând presiune pe exporturile de petrol din Iran, în ciuda eforturilor Washingtonului de a impulsiona alţi producători să mărească producţia, relatează Reuters.

Toate pieţele europene sunt „pe roşu”, la momentul transmiterii ştirii.

Indicele bursier FTSE 100 este în scădere cu 0,62%, Stoxx 600 cu 0,47%, CAC 40 cu 0,48%, în timp ce DAX este în scădere cu 0,84%.

Euro s-a depreciat faţă de dolar cu 0,16%, yenul japonez s-a apreciat faţă de dolar cu 0,15%, în timp ce lira sterlină se depreciază faţă de dolar cu 0,23%.

Preţul aurului a rămas constant.

Preţul petrolului este în creştere, atât pe pieţele europene (aproape 78 dolari/baril), cât şi pe cele americane, unde a crescut cu 0,21%, ajungând la 67,68 dolari/baril.

„Impactul sancţiunilor SUA asupra Iranului este resimţit”, spune Tamas Varga, broker din Londra. „Cea mai mare îngrijorare este, în mod evident, cantitatea mare de petrol iranian care dispare de pe piaţă”.

Washingtonul şi-a îndemnat aliaţii să reducă importurile de petrol iranian, iar unele ţări asiatice par să urmeze sfatul: Coreea de Sud, Japonia, India.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO