Business Internaţional

Şapte persoane au fost arestate preventiv în ancheta privind atacul de la Charlie Hebdo

Şapte persoane au fost arestate preventiv în ancheta...

Autor: Iuliana Enache

08.01.2015, 09:27 611

Şapte persoane se află joi în arest preventiv în cadrul anchetei privind atacul comis cu o zi înainte împotriva săptămânalului satiric Charlie Hebdo, soldat cu 12 morţi, a anunţat ministrul francez de Interne, Bernard Cazeneuve, relatează AFP.

"Şapte persoane", a răspuns pentru postul de radio Europe 1 ministrul, întrebat care este numărul celor aflaţi în prezent în arest preventiv. O sursă judiciară a declarat, la rândul său, că miercuri seara au fost reţinute şapte persoane, bărbaţi şi femei din anturajul celor doi fraţi identificaţi drept presupuşii autori ai atacului şi care încă nu au fost găsiţi.

Locul unde au fost efectuate aceste reţineri nu a fost precizat.

Premierul Manuel Valls a declarat la rândul său pentru postul de radio RTL că autorii atacului "sunt fără îndoială urmăriţi" de serviciile de poliţie şi justiţie, dar că "nu există risc zero". El a subliniat "dificultatea" cu care se confruntă poliţia din cauza "numărului mare de indivizi care reprezintă un pericol".

Poliţia franceză a publicat fotografiile a doi fraţi suspectaţi că ar fi autorii atacului şi care fac obiectul unor "mandate de căutare", Cherif şi Said Kouachi, în vârstă de 32 şi, respectiv, 34 de ani, şi a făcut apel la mărturiile persoanelor care au asistat la atac. Cei doi suspecţi "sunt probabil înarmaţi şi periculoşi", a avertizat prefectura de poliţie din Paris.

Presupusul lor complice, Hamyd Mourad, în vârstă de 18 ani, s-a predat poliţiei la Charleville-Mézières, în nord-estul Franţei, "după ce şi-a văzut numele circulând pe reţelele de socializare", a anunţat o sursă apropiată dosarului.

Fraţii Kouachi sunt suspectaţi că au ucis 12 persoane şi au rănit alte 11 în timpul unui atac în redacţia Charlie Hebdo din Paris, înainte de a fugi. Atacul a provocat un val de indignare în Franţa şi a determinat peste 100.000 de persoane să manifesteze spontan în toată ţara pentru a denunţa terorismul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO