Business Internaţional

Şaptezeci şi şapte de persoane au murit în atenatul din Mali-armata franceză

Şaptezeci şi şapte de persoane au murit în atenatul...

Autor: Raluca Manga

19.01.2017, 14:53 165

"Sunt 77 de morţi", a spus purtătorul de cuvânt al armatei franceze, colonelul Patrik Steiger. "Operaţiunile de salvare continuă" pentru oferirea de ajutor celor răniţi, a adăugat el.

Acest atentat a fost revendicat de gruparea islamistă Al Mourabitoune, care are legături cu organizaţia Al-Qaida. Aceasta din urmă a precizat că atacul viza pedepsirea grupurilor care cooperează cu Franţa, care are aproximativ o mie de militari la Gao, în cadrul operaţiunii antiteroriste Barkhane.

Un kamikaze s-a detonat miercuri într-o tabără unde se adunau foşti rebeli şi membri ai unor grupări armate proguvernamentale din oraşul malian Gao, a declarat pentru AFP o sursă militară ONU în Mali. Bilanţul victimelor anunţat miercuri era de 37 de morţi. Această explozie "este un atentat major cu un simbol puternic", a declarat ministrul francez de Interne, Bruno Le Roux, jurnaliştilor de la Paris.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO