Business Internaţional

Sase candidati doresc sa preia divizia de divertisment a Vivendi din SUA

19.06.2003, 00:00 18



Grupul Vivendi Universal a anuntat ca a identificat sase candidati potentiali la cumpararea, integrala sau partiala, a subsidiarei americane din domeniul divertismentului, care include studiourile de film Universal.



Cu ocazia unei intalniri cu analistii, conducerea Vivendi a aratat ca exista "o competitie substantiala pentru aceste active", dar nu a oferit detalii cu privire la candidatii posibili.



Al doilea mare grup media din lume a indicat ca se apropie de data colectarii ofertelor pentru activele din SUA, dar a mentionat ca o varianta alternativa ar fi lansarea unei oferte publice la bursa.



"Ofertele vor fi colectate la 23 iunie. Nu irosim timpul", a declarat directorul financiar al Vivendi, Jacques Espinasse.



Grav afectat de datoriile imense, Vivendi a apelat la vanzarea de active pentru reducerea acestora, care inca sunt echivalente cu un procent din Produsul Intern Brut al Frantei.



Intre candidatii la preluarea Vivendi Universal Entertainment (VUE) s-ar putea afla Edgar Bronfman Jr., membru in consiliul de administratie al Vivendi si fostul presedinte al grupului canadian Seagram, magnatul petrolului Marvin Davis, Liberty Media Corp., Metro-Goldwyn-Mayer si Viacom.



Vivendi Universal Entertainment este o societate mixta care a fost formata anul trecut, dupa achizitia operatorului de cablu USA Networks, controlat la acea data de omul de afaceri american Barry Diller. Valoarea tranzactiei s-a ridicat la 10,3 miliarde de dolari.



Surse apropiate negocierilor au declarat ca Barry Diller s-ar fi implicat in discutiile privind viitorul diviziei de divertisment a Vivendi. Grupul a respins afirmatiile potrivit carora ar fi impiedicat sa vanda activele americane de intelegeri anterioare cu actionari precum Barry Diller.



Pe de alta parte, Vivendi a indicat ca a inregistrat o pierdere mai redusa in primul trimestru, de 319 milioane de euro (377,8 milioane de dolari), comparativ cu 815 milioane de euro in perioada corespunzatoare a anului trecut, si un profit operational mai ridicat cu 39%, de 844 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO