Business Internaţional

Sase companii americane "zdrobite" de competitorii asiatici. Cat mai rezista General Motors, Microsoft sau Boeing

Autor: inCont.ro

27.06.2011, 09:55 482

Chiar daca Statele Unite sunt vazute drept o mare putereeconomica, nicio companie nu a fost un jucator important pe piataprodusele electronice sau cea a produselor alimentare. Astfel,electronicele si jucariile produse in America sunt la fel de rareprecum otelul obtinut aici, scriu cei de la 247wallst.com. Inschimb, piata este "invadata" de produse asiatice.

Pe primul loc in topul celor mai lovite companii se afla GeneralMotors. Cota de piata a producatorului auto era de 35% in 1991, iaracum abia atinge 20% si continua sa piarda teren in favoareajaponezilor, cea mai mare amenintare fiind Toyota. In 2008, inainteca reputatia si vanzarile sa-i fie distruse de numeroaselerechemari de masini in service, Toyota acoperea 17% din piataamericana, un procent de doua ori mai mare decat acum 20 de ani. Ladecaderea General Motors "au pus umarul" si Honda si Nissan. Vedeticare sunt cele mai lovite companii americane de competitoriiasiatici pe www.incont.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO