Business Internaţional

Şase distribuitori francezi retrag de la vânzare produse furnizate de Findus şi Comigel

Şase distribuitori francezi retrag de la vânzare produse furnizate de Findus şi Comigel

Autor: Iuliana Enache

10.02.2013, 14:57 657

Şase mari supermarketuri franceze au retras din magazinele lor din Franţa produse furnizate de Findus şi Comigel, care ar putea conţine carne de cal, a anunţat duminică Federaţia de afaceri ale comerţului şi distribuţiei (FCD), relatează AFP.

Este vorba despre grupurile Auchan, Casino, Carrefour (sub mărcile Carrefour şi Grand Jury), Cora, Monoprix şi Picard, potrivit unui comunicat. Produsele au fost retrase "din cauza unei neconformităţi de etichetare referitor la natura cărnii. Toate aceste produse au fost retrase din raioanele tuturor magazinelor", potrivit unui comunicat al FCD, care reuneşte o mare parte din distribuitorii francezi.

Este vorba despre lasagna, cannelloni sau spaghete bolognese, musaca şi plăcintă ţărănească (hachis parmentier).

Un alt distribuitor, Système U, care nu face parte din FCD, a anunţat că retrage produsele Findus şi alte două produse de referinţă cu marca distribuitorului său.

Ministrul francez pentru Consumatori, Benoît Hamon, a declarat duminică pentru cotidianul Le Parisien că sunt prevăzute noi retrageri de pe piaţă având în vedere că firma Comigel, care a fabricat produsele în cauză aprovizionează mai mulţi distribuitori.

Descoperirea cărnii de cal în lasagna care ar fi trebuit să conţină carne de vită a provocat un scandal în Marea Britanie. Grupul alimentar Findus, primul vizat, a anunţat sâmbătă în Franţa că va depune o plângere.

Primele elemente ale anchetei au permis să se stabilească faptul că această carne provine din România şi a fost livrată companiei Spanghero, care aprivizionează Comigel, firmă ce prepară produsele pentru Findus.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO