Business Internaţional

Şase lucruri pe care Warren Buffett le are în vedere înainte să investească

AFP/Mediafax Foto

AFP/Mediafax Foto

Autor: Sebastian Tănase

26.03.2015, 00:00 1746

Miliardarul Warren Buffett, unul dintre cei mai cunoscuţi oameni de afaceri din lume şi conducătorului colosului investiţional Berkshire Hathaway, a dezvăluit cele şase criterii pe care orice business care doreşte să fie achiziţionat de conglomeratul american trebuie să le îndeplinească, scrie BusinessInsider.

Cel mai important criteriu avut în vedere de „Oracolul din Omaha“ este ca afacerea respectivă să aibă profit înainte de taxe de cel puţin 75 de milioane de dolari. În caz contrar afacerea, dacă va fi totuşi achiziţionată, nu va rezista independent ci va fi integrată într-una din unităţile existente. Compania trebuie să demonstreze că poate produce constant venit, prognozele pe viitor nefiind un indicator relevant al performanţei din perspectiva lui Buffett.

Apoi, compania trebuie să aibă un randament al capitalului bun şi să folosească surse de finanţare externe în proporţie foarte mică sau chiar deloc, iar managementul să fie unul dedicate şi cu vechime. De asemenea, compania care doreşte să fie preluată de miliardar trebuie să opereze o afacere simplă, iar proprietarii trebuie să ştie în prealabil preţul cu care doresc să vândă afacerea.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO