Business Internaţional

Saxo Bank: Cred că vom vedea o cădere abruptă a creşterii PIB-ului mondial în T1, urmată de o redresare asimetrică în T2, ca impact al coronavirusului

Saxo Bank: Cred că vom vedea o cădere abruptă a...

Autor: Roxana Rosu

13.02.2020, 09:26 111

Impactul coronavirusului asupra economiei globale şi al lanţului de aprovizionare este dificil de evaluat complet deocamdată, dar este posibilă ă scădere abruptă a creşterii PIB-ului în T1, urmată de o redresare asimetrică în T2, este de părere Christopher Dembik, Director strategie macro, Saxo Bank.

”Suntem mai optimişti decât colegii noştri chinezi, dar credem cu tărie că China va face tot ce e nevoie, o combinaţie între un aflux mare de lichiditate de la Banca Populară a Chinei, prin operaţiuni pe piaţa deschisă, şi stimulente fiscale viitoare (atât reduceri de impozite, cât şi cheltuieli publice), şi va putea să repornească motorul creşterii la un moment dat în trimestrul următor.”.

Analistul Saxo Bank se declară ”profund” sceptic cu privire la previziunile care circulă referitoare la reducerea creşterii economice globale pe anul acest cu 0,2% sau 0,3% ca urmare a coronavirusului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO