Business Internaţional

Scandal de proporţii în interiorul uneia dintre cele mai populare echipe de football din lume: Manchester United îl va da în judecată pe Cristiano Ronaldo pentru o presupusă încălcare de contract

Scandal de proporţii în interiorul uneia dintre cele...

Autor: Laura Buciu

18.11.2022, 15:20 1586

Manchester United şi-a desemnat avocaţii pentru a-l da în judecată pe Cristiano Ronaldo pentru presupusă încălcare de contract, după afirmaţiile făcute de atacant într-un interviu recent, clubul urmărind o rezolvare rapidă a problemei, potrivit The Guardian.

După decizia echipei, este aproape sigur nu va mai juca niciodată pentru United şi se înţelege că jucătorul în vârstă de 37 de ani a fost instruit să nu se mai întoarcă la baza de antrenament a clubului de la Carrington după participarea sa cu Portugalia la Cupa Mondială din Qatar.

Când a vorbit cu Piers Morgan la Talk TV, Ronaldo a făcut o serie de acuzaţii despre Manchester United. Printre acestea se numără faptul că este forţat să plece de către club, că directorii executivi nu au avut empatie după ce fiul său nou-născut a murit în aprilie, că proprietarilor - familia Glazer - nu le pasă de club şi că managerul, Erik ten Hag, nu îl respectă.

„Manchester United a iniţiat în această dimineaţă măsuri adecvate ca răspuns la recentul interviu acordat de Cristiano Ronaldo în presă. Nu vom face alte comentarii până când acest proces nu se va încheia”, a transmis clubul, vineri.

Contractul lui Ronaldo valorează aproximativ 500.000 de lire sterline pe săptămână şi expiră în luna iulie. United nu a avut cunoştinţă în prealabil de interviul acordat de Ronaldo, care dorea să plece în vară. El urmează să sosească la Doha vineri la ora locală 23:00, împreună cu echipa Portugaliei, înainte de primul antrenament al echipei, sâmbătă după-amiază.

Ronaldo se află la a doua sa experienţă la United, după şase ani de succes, care s-au încheiat în 2009, în urma cărora a câştigat trei Premier League, Cupa Angliei, două Cupe ale Ligii, Liga Campionilor şi Balonul de Aur. Contribuţia sa individuală a făcut din el un erou pentru fanii lui United şi l-a clasat printre cei mai mari jucători ai clubului.

Revenirea lui Ronaldo în vara anului 2021 a fost primită cu extaz de suporteri şi salutată ca o lovitură de predecesorul lui Ten Hag, Ole Gunnar Solskjær. Dar, făcând publice afirmaţiile sale împotriva lui United, Ronaldo a afectat grav acest statut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO