Business Internaţional

Scandal internaţional: Premierul Insulelor Virgine Britanice a fost arestat. Oficialul a fost acuzat de trafic de droguri şi spălare de bani

Scandal internaţional: Premierul Insulelor Virgine...

Autor: Petru Mazilu

29.04.2022, 12:11 58

Premierul Insulelor Virgine Britanice şi directorul Autorităţii Portuare au fost arestaţi la Miami pentru acuzaţii de trafic de droguri şi spălare de bani, anunţă CNN.

Premierul Insulelor Virgine Britanice şi directorul porturilor din teritoriu au fost arestaţi joi la Miami sub acuzaţii legate de trafic de droguri şi spălare de bani, potrivit unei declaraţii penale depuse la Tribunalul Districtului Sudic din Florida al Curţii Districtuale din SUA.

Premierul Andrew Alturo Fahie şi directorul general al Autorităţii portuare din Insulele Virgine Britanice, Oleanvine Pickering Maynard, au fost arestaţi la Aeroportul Miami-Opa Locka. Fiul lui Maynard, Kadeem Stephan Maynard, a fost, de asemenea, arestat, se arată în declaraţia citată de CNN.

Fahie şi Maynard sunt reţinuţi sub acuzaţia de conspiraţie pentru importul a 5 kilograme sau mai mult de cocaină şi conspiraţie pentru spălare de bani,.

Potrivit CNN, în declaraţia sub jurământ se susţine că, începând cu data de 16 octombrie 2021 sau în jurul acestei date, o sursă confidenţială din cadrul US Drug Enforcement Administration a avut mai multe întâlniri cu "un grup de agenţi libanezi Hezbollah autoproclamaţi ... care au declarat că au avut legături de afaceri în sudul Floridei şi în Orientul Mijlociu". Aceste întâlniri au avut loc pe Insula Tortola din Insulele Virgine Britanice, se afirmă în plângere.

Pe parcursul acestor întâlniri, sursa confidenţială a cerut grupului să ajute la facilitarea utilizării Tortola ca port de depozitare temporară a cocainei transportate din Columbia cu barca şi destinate Statelor Unite, se arată în plângere. Planul sursei ar fi inclus, de asemenea, spălarea veniturilor obţinute din droguri.

Insulele Virgine Britanice sunt un teritoriu britanic de peste mări situat în Caraibe, la est de Puerto Rico.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO