Business Internaţional

Scandal la vârful sistemului bancar din Bulgaria: procuratura anchetează Banca Naţională în privinţa companiilor de credite de consum

Scandal la vârful sistemului bancar din Bulgaria:...

Autor: Anca Dumitrescu

16.10.2013, 17:39 891

Investigaţia a fost deschisă din oficiu de către procuratură, după ce televiziunea NOVA a relatat că clienţii companiilor de credite de consum nu sunt trataţi corect.

Numărul reclamaţiilor împotriva companiilor non-financiare care acordă rapid credite a crescut semnificativ în Bulgaria, din cauza termenilor incorecţi incluşi în acordurile de împrumut.

Aceste companii sunt înregistrate la Banca Naţională a Bulgariei.

Procuratura va verifica dacă BNB şi Comisia pentru Protecţia Consumatorilor aplică legislaţia referitoare la protejarea clienţilor companiilor non-financiare furnizoare de credite şi cum se folosesc de prerogativele lor pentru a elimina termenii incorecţi din acordurile de împrumut.

Parlamentul bulgar a anunţat recent intenţia de a stabili un plafon maxim de 20% pentru dobânzile la creditele acordate rapid.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO