Business Internaţional

Scandalul dopajului mondial continuă şi la Jocurile Olimpice de la Rio: o înotătoare din China a fost depistată pozitiv

Autor: Iulian Coşuleţu

12.08.2016, 16:48 450

Conform agenţiei de presă Xinhua, care a citat Asociaţia Chineză de Nataţie, înotătoarea Chen Xinyi (18 ani) a fost depistată pozitiv, pe 7 august, la un test anti-doping.

Sportiva a ieşit pe locul patru în proba de 100 de metri fluture, dar nu va mai avea ocazia să participe şi la 50 de metri liber, vineri, după ce a folosit hidroclorotiazidă, substanţă care nu îmbunătăţeşte performanţele, ci le maschează pe altele.

Chen Xinyi a făcut apel la Comitetul Internaţional Olimpic pentru a investiga cazul în care este direct implicată: „Dacă totul este adevărat, Asociaţia Chineză de Nataţie va implementa teste anti-doping pentru a se asigura că înotătorii respectă legea”, notează agenţia de presă chineză Xinhua.

Chen a ţinut să transmită un mesaj pe microblog-ul personal, după aflarea veştii că a fost găsită dopată cu hidroclorotiazidă. Sportiva şi-a recunoscut vina, iar la final a avut un mesaj pentru restul delegaţiei: „Hai, China!”.

Inclusiv între înotători au apărut acuzaţii de dopaj făcute în mod public. Recent, australianul Mack Horton l-a numit “trişor” pe rivalul său chinez Sun Yang. Yulia Efimova, înotătoarea suspendată de două ori, a fost şi ea atacată de Lily King, medaliată cu aur.

Chen Xinyi are în palmares medalia de aur cu ştafeta Chinei la Campionatul Mondial din Rusia, de la Kazan, din 2015 şi trei medalii de aur la Jocurile Asiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO