Business Internaţional

Scandalul Navalnîi continuă: Moscova vrea anchetatori ruşi la investigaţia din Germania

Scandalul Navalnîi continuă: Moscova vrea anchetatori...

Autor: Beatrice Dumitru

11.09.2020, 11:20 119

Moscova vrea anchetatori ruşi la investigaţia din Germania în cazul Navalnîi. Ministerul rus al Afacerilor Interne pregăteşte o cerere suplimentară către autorităţile germane. Ruşii vor să participe la investigaţie, împreună cu experţii germani.

Autoriţăţile de la Moscova cer ca anchetatori ruşi să fie prezenţi atunci când specialiştii germani efectuează acţiuni de investigare despre opozantul rus. Ca urmare, Ministerul rus al Afacerilor Interne pregăteşte o cerere suplimentară către autorităţile germane cu privire la cazul opozantului Aleksei Navalnîi, a informat vineri agenţia de ştiri TASS, citată de Reuters.

Concret, ruşii vor să fie prezenţi atunci când experţii germani efectuează acţiuni de investigare a cazului Navalnîi, inclusiv atunci când obţin explicaţii, va scrie în cererea ministrului.

Guvernul german a anunţat pe 2 septembrie, că testele toxicologice arată „fără echivoc” că Aleksei Navalnîi, internat într-un spital din Berlin, a fost otrăvit cu agentul neurotoxic Novociok.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO