Business Internaţional

"Scheletul" Lehman Brothers iese din faliment la începutul anului viitor

"Scheletul" Lehman Brothers iese din faliment la începutul anului viitor

Autor: Radu Racu

07.12.2011, 10:13 1347

Corporaţia Lehman Brothers, în prezent doar o mică parte din gigantul financiar care se prăbuşea în 2008 trăgând după el toată economia mondială, a primit aprobarea juridică de a ieşi din procedura de faliment la începutul anului viitor, scrie Reuters.

Fostul colos considerat înainte de crahul global prea mare pentru a cădea, îşi va putea relua fărâma de operaţiuni care i-au mai rămas, începând cu anul viitor, a decis judecătorul James Peck, de la un tribunal din New York.
Lehman Brothers avea active de 639 de miliarde de dolari când a intrat în faliment. O parte din banii creditorilor au fost returnaţi într-o procedură separată. A mai rămas un rest de 65 de miliarde de dolari, care va trebui împărţit creditorilor care solicită plăţi de 450 de miliarde de dolari. Conform planului de licihidare, creditorii vor recupera între 21 şi 28 de cenţi pentru fiecare dolar, în timp ce acţionarii companiei nu vor primi nicio despăgubire.
Lehman Brothers are în prezent afaceri în domeniul imobiliar prin compania Archstone, mai deţine câteva bănci mici şi două fonduri de investiţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO